Bieten met aardappelen
Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 4 hele bieten √
- 1 witte ui √
- 1 klontje boter of margarine
- 1 scheut (witte) azijn
- 1 schep suiker
- water en zout
- 1 kg aardappelen √
- 4 rundervinkjes
Bereiding
-
Als je ongekookte bieten hebt, deze eerst ontdoen van de stelen en 1/2 uur voorkoken, daarna schillen.
-
Pel de ui en snipper de ui
-
Schil de aardappelen snij ze in stukken en kook ze in 15 a 20 min gaar
-
rasp ondertussen de bieten op een grove rasp of snijd de bieten in plakken
-
Doe nu in de pan een klontje boter en een schepje suiker
-
dan bieten en ui toevoegen en daarover scheutje azijn
-
en zoveel water dat ze net onder liggen
-
De verhouding suiker – azijn is van belang om niet te zure bieten te krijgen
-
Kook de bietjes ongeveer 20 minuten
-
Bak ondertussen de rundervinken gaar in 10 minuten