Bieten met aardappelen

Bieten met aardappelen

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 4 hele bieten
  • 1 witte ui
  • 1 klontje boter of margarine
  • 1 scheut (witte) azijn
  • 1 schep suiker
  • water en zout
  • 1 kg aardappelen
  • 4 rundervinkjes

Bereiding

  1. Als je ongekookte bieten hebt, deze eerst ontdoen van de stelen en 1/2 uur voorkoken, daarna schillen.

  2. Pel de ui en snipper de ui

  3. Schil de aardappelen snij ze in stukken en kook ze in 15 a 20 min gaar
  4. rasp ondertussen de bieten op een grove rasp of snijd de bieten in plakken

  5. Doe nu in de pan een klontje boter en een schepje suiker
  6. dan bieten en ui toevoegen en daarover scheutje azijn
  7. en zoveel water dat ze net onder liggen
  8. De verhouding suiker – azijn is van belang om niet te zure bieten te krijgen
  9. Kook de bietjes ongeveer 20 minuten
  10. Bak ondertussen de rundervinken gaar in 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling