Broccoli met aardappelpuree

Broccoli met aardappelpuree

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 150 ml volle melk
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 200 gr oude kaas
  • 500 gr broccoli
  • 150 gr braadboter
  • 400 gr gehakt
  • 1 zakje gehaktmix
  • 1 ei

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  3. voeg ondertussen het ei en de gehaktmix aan het gehakt toe, en mix het geheel door elkaar en maak hier 4 gehaktballen van.

  4. Doe nu de braadboter in de pan en wanneer het is gesmolten voeg je de gehaktballen toe en braad deze op matig vuur in 20 a 25 min gaar. blus daarna af met warm water voor een jus en houdt de gehaktballen warm door deksel op de pan

  5. Vul ondertussen een pan met water en voeg een snufje zout aan het water toe en breng het aan de kook.
  6. Spoel je broccoli voor het koken af in een vergiet, om eventueel zand eraf te kunnen spoelen.
  7. Snijd de stronk en het groene blad van de onderzijde van de broccoli.
  8. De rest van de broccoli snijd je in kleine roosjes.
  9. Wil je de stronk erbij eten, dan kun je de stronk schillen met een dunschiller en de onderkant in plakjes of blokjes snijden.
  10. Je kunt namelijk de hele broccoli eten.
  11. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en kook het ongeveer 4 tot 5 minuten.
  12. Je kunt checken of de broccoli echt gaar is door met een mes of een vork in een dik stuk van de broccoli te prikken. Wanneer dit zonder te veel moeite gaat, is de broccoli perfect beetgaar.
  13. Giet de aardappels af en laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken.
  14. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
  15. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.
  16. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper).
  17. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.
  18. Voeg 200 g geraspte oude kaas toe.
  19. Breng eventueel op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling