Aardappel broccolipuree met zalm

Aardappel broccolipuree met zalm

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 350-400 gr zalm
  • 400 gr broccoli
  • 3 aardappels
  • zout/peper
  • 2-3 tl pesto
  • 1 bosui
  • 1 el pijnboompitten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en was de roosjes broccoli

  3. Kook de aardappels met de broccoliroosjes in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  4. Breng de zalm op smaak met zout en peper.
  5. Smeer de zalm daarna in met een beetje olie aan beide kanten.
  6. Grill of bak de zalm in ongeveer 3 minuten per kant.
  7. De zalm mag van binnen nog een beetje roze zijn .
  8. Stamp nu de aardappels met de broccoli fijn met een beetje kookvocht.
  9. Voeg de pesto en wat zout en peper, naar smaak, toe en meng alles door elkaar.
  10. Snijd een bosui of lente-ui heel fijn en voeg deze ook toe aan de puree.
  11. Serveer de aardappel-broccolipuree met de zalm.
  12. Met wat pijnboompitten garneer je het gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling