Flespompoensoep

Flespompoensoep

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 1 flespompoen 500 gr
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 liter bouillon (2 blokjes groente bouillon)
  • 1,5 tl karwijzaad
  • 125 gr zure room
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • sap van een halve citroen

Bereiding

  1. Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden.
  2. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de draden.
  3. Snijd de rest van de pompoen, met schil en al, in gelijke kleine stukken.

  4. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  5. Fruit dit aan in wat olijfolie.
  6. Voeg het karwijzaad toe en bak dit kort mee.
  7. Voeg de pompoen en de bouillon toe.
  8. Breng de soep aan de kook en laat de pompoen in zo’n 15 minuten zacht koken.

  9. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  10. Voeg het sap van de halve citroen toe

  11. Breng de pompoensoep verder eventueel op smaak met peper en zout.

  12. Bij het serveren van de soep in een kom of diep bord
  13. maak je het af met lepel zure room en iets karwijzaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling