Flespompoensoep
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 1 flespompoen 500 gr
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 1 liter bouillon (2 blokjes groente bouillon)
- 1,5 tl karwijzaad
- 125 gr zure room
- Peper en zout
- Olijfolie
- sap van een halve citroen
Bereiding
-
Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden.
-
Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de draden.
-
Snijd de rest van de pompoen, met schil en al, in gelijke kleine stukken.
-
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
-
Fruit dit aan in wat olijfolie.
-
Voeg het karwijzaad toe en bak dit kort mee.
-
Voeg de pompoen en de bouillon toe.
-
Breng de soep aan de kook en laat de pompoen in zo’n 15 minuten zacht koken.
-
Pureer de soep glad met een staafmixer.
-
Voeg het sap van de halve citroen toe
-
Breng de pompoensoep verder eventueel op smaak met peper en zout.
-
Bij het serveren van de soep in een kom of diep bord
-
maak je het af met lepel zure room en iets karwijzaad.