Aardappel Courgette Omelet (vegetarisch)
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 400 gr vastkokende aardappels √
- 5 eieren
- 1 ui √
- 1 courgette √
- 1 teen knoflook √
- 1 tl paprikapoeder
- 50 gr oude kaas (geraspt)
Bereiding
-
Verwarm de grill voor.
-
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de courgette in kleine blokjes.
-
Schil de aardappels en snijd ook de aardappels in kleine blokjes.
-
Giet een scheutje olie in een grote koekenpan (Let op de koekenpan moet straks ook in de oven).
-
Bak de aardappel blokjes met de kruiden ongeveer 8 minuten.
-
Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak nog ca. 2 minuten
-
Ondertussen meng je in een kom de eieren met een snufje zout en peper.
-
Giet het ei-mengsel over de stukjes aardappel in de pan.
-
Zet de deksel op de pan en laat dit 5-10 minuten zachtjes bakken totdat het ei zo goed als gaar is.
-
Strooi wat geraspte kaas er overheen en zet de pan ca. 5 minuten onder de grill.
-
Serveer de aardappel omelet.