Paprika Gehakt Schotel
Bereidingstijd 5 minuten
Kook tijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 300 gr rundergehakt
- 2 paprika's (rood/geel) √
- 1 ui √
- 2 teen knoflook √
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tak basilicum √
- 150 gr rijst √
- 450 ml bouillon (groenten of tuinkruiden)
- 50 gr geraspte kaas
- zout en peper
Bereiding
-
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
-
Snijd de paprika’s in stukjes.
-
Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 2 minuten.
-
Voeg nu het gehakt en de kruiden toe.
-
Bak het gehakt rul en voeg dan paprika toe.
-
Bak de paprika kort mee en voeg vervolgens de bouillon en ongekookte rijst toe.
-
Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen totdat de rijst gaar is, zo nu en dan roeren
-
Na ongeveer 15 minuten is de rijst gaar en kun je wat geraspte kaas toevoegen.
-
Meng het geheel goed door.
-
Direct serveren.