Paprika Gehakt Schotel

Paprika Gehakt Schotel

Bereidingstijd 5 minuten
Kook tijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 300 gr rundergehakt
  • 2 paprika's (rood/geel)
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tak basilicum
  • 150 gr snelkookrijst
  • 450 ml bouillon (groenten of tuinkruiden)
  • 50 gr geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  2. Snijd de paprika’s in stukjes.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 2 minuten.
  4. Voeg nu het gehakt en de kruiden toe.
  5. Bak het gehakt rul en voeg dan paprika toe.
  6. Bak de paprika kort mee en voeg vervolgens de bouillon en ongekookte rijst toe.
  7. Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen totdat de rijst gaar is, zo nu en dan roeren
  8. Na ongeveer 15 minuten is de rijst gaar en kun je wat geraspte kaas toevoegen.
  9. Meng het geheel goed door.
  10. Direct serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling