Stamppot Witlof ham kaas
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 25 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 500 gr kruimige aardappels √
- 4 stronk witlof √
- 75 gr ham
- 50 gr oude kaas (geraspt)
- 2 tak peterselie √
- 25 gr boter
- scheutje melk
- 1 ui √
- Voor de kipschnitzel – OPTIONEEL
- 2 kipfilets
- 1 ei
- paneermeel
- bloem
- snufje zout en peper
Bereiding
-
Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken.
-
Snijd de ham in stukjes.
-
Kook de aardappels ca. 20 minuten in een grote pan met water.
-
Giet het water af en stamp de aardappels met een klont boter, scheutje melk en een snuf peper en zout tot puree. Snipper de ui.
-
Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de witlof in stukken.
-
Verwarm een beetje boter in een pan en bak de witlof en ui.
-
Na een paar minuten voeg je de ham toe en meng je alles door elkaar.
-
Zet het vuur uit.
-
Giet eventueel vocht in de pan even af.
-
Meng de witlof, ham, kaas en de kruiden door de aardappelpuree.
-
U kunt eventueel een heerlijk krokante kipfilet aan de maaltijd toevoegen
-
Sla/druk de kipfilets plat met bijvoorbeeld een deegroller of pan totdat de kipfilets ongeveer 1 cm dik zijn (doe dit bij voorkeur op een snijplank voor kip of tussen 2 stukken huishoudfolie)
-
Doe een laagje paneermeel over een bord. Verdeel wat bloem op een ander bord. Kluts het ei in een diep bord (voeg eventueel wat peper en zout toe).
-
Haal de kipfilet, aan beide zeiden, eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel.
-
Giet een scheutje olie in een pan en bak de krokante kipschnitzels ongeveer 4 minuten per kant totdat ze mooi bruin en gaar zijn.