Pastaschotel met spinazie en spekjes
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 10 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 150 gr pasta √
- 5 cherrytomaatjes √
- 1 teentje knoflook √
- 200 gr spinazie √
- 75 gr spekjes
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 500 ml melk
- 100 gr geraspte kaas (plus iets extra)
- 1 tl nootmuskaat
- peper (naar smaak)
Bereiding
-
Kook de pasta in 9 minuten beetgaar (al dente).
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden e
-
Snijd de tomaatjes door de helft, en de knoflook fijn.
-
Bak de spekjes in een koekenpan, zonder olie, uit in ongeveer 3-4 minuten.
-
Bak dan de spinazie nog even een minuut of drie mee samen met de knoflook.
-
Meng de spinazie, knoflook en spekjes door de pasta en doe alles in een ovenschaal.
-
Dan is het nu tijd om de bechamelsaus te maken.
-
Smelt de boter in een sauspannetje en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt, alleen smelt.
-
Voeg dan de bloem toe en roer dit tot een tot er een soort beslag ontstaat en laat even heel kort sudderen (maximaal 30 seconden).
-
Doe dan beetje voor beetje de melk erbij, blijf wel goed roeren en tot slot roer je de geraspte kaas, nootmuskaat en peper door de saus.
-
Giet de saus over de pasta, nog een beetje extra geraspte kaas erover en de gehalveerde cherrytomaatjes erop en de pastaschotel kan de oven in.
-
Ongeveer 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is.
-
Eet smakelijk!