Pastaschotel met spinazie en spekjes

Pastaschotel met spinazie en spekjes

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 10 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 150 gr pasta
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr spinazie
  • 75 gr spekjes
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 100 gr geraspte kaas (plus iets extra)
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper (naar smaak)

Bereiding

  1. Kook de pasta in 9 minuten beetgaar (al dente).
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden e
  3. Snijd de tomaatjes door de helft, en de knoflook fijn.
  4. Bak de spekjes in een koekenpan, zonder olie, uit in ongeveer 3-4 minuten.
  5. Bak dan de spinazie nog even een minuut of drie mee samen met de knoflook.
  6. Meng de spinazie, knoflook en spekjes door de pasta en doe alles in een ovenschaal.
  7. Dan is het nu tijd om de bechamelsaus te maken.
  8. Smelt de boter in een sauspannetje en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt, alleen smelt.
  9. Voeg dan de bloem toe en roer dit tot een tot er een soort beslag ontstaat en laat even heel kort sudderen (maximaal 30 seconden).
  10. Doe dan beetje voor beetje de melk erbij, blijf wel goed roeren en tot slot roer je de geraspte kaas, nootmuskaat en peper door de saus.
  11. Giet de saus over de pasta, nog een beetje extra geraspte kaas erover en de gehalveerde cherrytomaatjes erop en de pastaschotel kan de oven in.
  12. Ongeveer 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is.
  13. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling