Goulashsoep met gehakt
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 2 uien √
- 400 gr tomaten (mag gepeld) √
- 2 tenen knoflook √
- 3 paprika's (het liefste een mix van kleuren) √
- 20 gr peterselie √
- 300 gr rundergehakt
- 25 gr roomboter
- 70 gr tomatenpuree
- 1 el gerookt paprikapoeder (pikant)
- 3 el bloem
- 2 runderbouillonblokjes
- 125 ml zure room
Bereiding
-
Was en snijd de tomaten in stukjes, wel het harde stukje bovenin eruit halen.
-
Snipper de uien.
-
Hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes.
-
Smelt in een hoge (soep)pan de boter.
-
Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
-
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten rul.
-
Bak nu de paprika 2 minuten mee.
-
Schep er de tomatenpuree door.
-
Bestrooi het met de paprikapoeder en de bloem en bak nog 1 minuut mee.
-
Voeg de tomaten, 1,5 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
-
Kook de soep 10 minuten zachtjes.
-
Hak de peterselie fijn, en breng de soep op smaak met peper.
-
Schep de soep in 4 kommen, schep in elke kom 1 el zure room en bestrooi met de peterselie.
-
Lekker met een stuk stokbrood erbij.
-
Eet smakelijk!