Goulashsoep met gehakt

Goulashsoep met gehakt

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 2 uien
  • 400 gr tomaten (mag gepeld)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika's (het liefste een mix van kleuren)
  • 20 gr peterselie
  • 300 gr rundergehakt
  • 25 gr roomboter
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 el gerookt paprikapoeder (pikant)
  • 3 el bloem
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 125 ml zure room

Bereiding

  1. Was en snijd de tomaten in stukjes, wel het harde stukje bovenin eruit halen.
  2. Snipper de uien.
  3. Hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes.
  4. Smelt in een hoge (soep)pan de boter.
  5. Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  6. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten rul.
  7. Bak nu de paprika 2 minuten mee.
  8. Schep er de tomatenpuree door.
  9. Bestrooi het met de paprikapoeder en de bloem en bak nog 1 minuut mee.
  10. Voeg de tomaten, 1,5 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  11. Kook de soep 10 minuten zachtjes.
  12. Hak de peterselie fijn, en breng de soep op smaak met peper.
  13. Schep de soep in 4 kommen, schep in elke kom 1 el zure room en bestrooi met de peterselie.
  14. Lekker met een stuk stokbrood erbij.
  15. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling