Kip Siam

Kip Siam

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 150 gr rijst
  • 1 kipfilet
  • 1 paprika
  • 200 gr champignons
  • 1 bosui
  • 1 teen knoflook
  • klein handje cashewnoten
  • scheut ketjap manis
  • 100 ml bouillon (groente, kip of rund naar eigen smaak)
  • 0,5 tl koriander
  • snufje zout en peper
  • maizena of allesbinder

Bereiding

  1. Zet een pan water op en kook de rijst in 9 minuten gaar, giet het overtollig water af en laat de pan met de deksel erop staan.

  2. Snijd de kip, paprika, knoflook, champignons in stukjes en de bosui in ringetjes.

  3. Hak de cashewnoten fijn.

  4. Breng de kip op smaak met zout en peper.

  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom gaar.
  6. Voeg vervolgens de knoflook, paprika, champignons en de koriander toe.
  7. Bak dit ongeveer 3-4 minuten mee.
  8. Voeg de ketjap en de bouillon toe.
  9. Je kunt dit laten inkoken of wat allesbinder toevoegen om de saus dikker te maken. Voeg zoveel allesbinder/maizena toe totdat je vind dat de saus de goede dikte heeft.
  10. Schep wat rijst en wat kip siam op een bord en strooi er wat bosui ringetjes en stukjes cashewnoten over.

  11. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling