Kip Siam
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 150 gr rijst √
- 1 kipfilet
- 1 paprika √
- 200 gr champignons √
- 1 bosui √
- 1 teen knoflook √
- klein handje cashewnoten
- scheut ketjap manis
- 100 ml bouillon (groente, kip of rund naar eigen smaak)
- 0,5 tl koriander
- snufje zout en peper
- maizena of allesbinder
Bereiding
-
Zet een pan water op en kook de rijst in 9 minuten gaar, giet het overtollig water af en laat de pan met de deksel erop staan.
-
Snijd de kip, paprika, knoflook, champignons in stukjes en de bosui in ringetjes.
-
Hak de cashewnoten fijn.
-
Breng de kip op smaak met zout en peper.
-
Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom gaar.
-
Voeg vervolgens de knoflook, paprika, champignons en de koriander toe.
-
Bak dit ongeveer 3-4 minuten mee.
-
Voeg de ketjap en de bouillon toe.
-
Je kunt dit laten inkoken of wat allesbinder toevoegen om de saus dikker te maken. Voeg zoveel allesbinder/maizena toe totdat je vind dat de saus de goede dikte heeft.
-
Schep wat rijst en wat kip siam op een bord en strooi er wat bosui ringetjes en stukjes cashewnoten over.
-
Eet smakelijk!