Bietenstamppot met appel en spekreepjes

Bietenstamppot met appel en spekreepjes

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 1,5 kg Kruimige aardappel
  • 50 gr Ongezouten roomboter
  • 1 Ui
  • 500 gr Bieten (gekookte)
  • 1 Royal gala appel of een andere appel
  • 400 gr Spekreepjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappels in water, met eventueel zout, in 20 min. gaar.
  3. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig.
  4. Voeg de ui aan de spekjes toe en bak 4 min. mee.
  5. Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes.
  6. Bak de bieten blokjes 4 min. mee met het spek-uimengsel.
  7. Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis.
  8. Snijd de kwarten in stukjes.
  9. Schep nu door het bietenmengsel.
  10. Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op.
  11. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.
  12. Schep het bietenmengsel erdoor.
  13. Breng de stampot op smaak met peper en eventueel zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling