Bietenstamppot met appel en spekreepjes
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 1,5 kg Kruimige aardappel √
- 50 gr Ongezouten roomboter
- 1 Ui √
- 500 gr Bieten (gekookte) √
- 1 Royal gala appel of een andere appel √
- 400 gr Spekreepjes
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
-
Kook de aardappels in water, met eventueel zout, in 20 min. gaar.
-
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig.
-
Voeg de ui aan de spekjes toe en bak 4 min. mee.
-
Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes.
-
Bak de bieten blokjes 4 min. mee met het spek-uimengsel.
-
Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis.
-
Snijd de kwarten in stukjes.
-
Schep nu door het bietenmengsel.
-
Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op.
-
Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.
-
Schep het bietenmengsel erdoor.
-
Breng de stampot op smaak met peper en eventueel zout.