Risotto met spinazie en pancetta

Risotto met spinazie en pancetta

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 200 gr risotto
  • 300 gr spinazie
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 30 gr boter
  • 100 ml Italiaanse droge witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 handje Grana Padano kaas
  • 125 gr pancetta
  • Peper
  • Zeezout

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  2. Snij de ui in kleine stukjes.
  3. Verwarm de kippenbouillon, bak de pijnboompitten licht aan in een pan, dat ze licht bruin zijn en hou ze dan even apart. Schaaf/rasp de Grana Padano kaas.
  4. was de schil van de citroen en rasp het gele gedeelte van de buitenkant van de citroen.
  5. Bak de pancetta in de pan en leg deze even apart tot de risotto klaar is
  6. Smelt de boter in een pan en als de boter heet is, doe je de ui in de pan.
  7. Fruit de ui 2 tot 3 minuten.
  8. Vervolgens doe je de risotto in dezelfde pan met ui.
  9. Roer de risotto lekker door de boter, zodat de korrel de boter goed kan opnemen.
  10. De risotto krijgt hierdoor een extra romige smaak.
  11. Als in het midden van de korrel het witte ‘pitje’ zichtbaar is, dan blus je de risotto af met de witte wijn.
  12. Laat de wijn volledig opnemen door de risotto en giet dan pas een beetje bouillon in de pan.
  13. Zodra ook de bouillon is opgenomen door de risotto, dan giet je het volgende beetje erbij.
  14. Blijft dit net zolang doen tot de risotto bijna gaar is, let wel blijf steeds af en toe roeren door de risotto!
  15. Ondertussen doe je wat olijfolie in een koekenpan en hierin bak je de spinazie met wat peper en zeezout.
  16. Laat de spinazie helemaal slinken en knijp het vocht eruit.
  17. Snij de spinazie nu zo fijn mogelijk.
  18. Zodra de risotto bijna (maar nog net niet) gaar is, haal je de pan van het vuur. Schep nog een klein beetje bouillon bij de risotto en je zult merken dat de risotto vanzelf verder gaart tot een perfecte korrel.
  19. Roer nu de spinazie door de risotto samen met het citroenrasp en de helft van de pijnboompitten.
  20. Doe ook de kaas en nog wat boter bij de risotto en roer het geheel goed door.
  21. Proef of de smaak goed is.
  22. De risotto moet wel zout genoeg zijn, maar de smaak van de citroen moet er licht doorheen komen.
  23. Eventueel kun je nog een klein beetje citroensap toevoegen als de citroensmaak ontbreekt, of natuurlijk wat extra zeezout of wat kaas indien de citroen overheerst.
  24. De risotto met spinazie, citroen en pijnboompitten is nu helemaal klaar.
  25. Serveer de risotto met spinazie in een mooi diep bord.
  26. Strooi nu nog wat pijnboompitten over de spinazie risotto.
  27. Leg er wat uitgebakken pancetta bij.
  28. Schaaf er tot slot nog wat grove vlokken Grana Padano kaas op en dit risotto gerecht is klaar.
  29. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling