Aardappel frittata met een zomerse salade
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2
Ingredienten
- Frittata ingredienten:
- 400 gr aardappels √
- 1 ui √
- 4 eieren
- 100 gr ham
- 2 tl gedroogde peterselie
- geraspte kaas
- 100 gr roomkaas
- snufje zout en peper
- Salade ingredienten:
- 1 halve komkommer √
- 200 gr cherrytomaatjes √
- 1 rode ui √
- 1 avocado √
- 0,5 bosje verse bieslook √
- 1,5 tl gedroogde basilicum
- 100 gr feta
- 2 el olijfolie
- scheutje citroensap
- snufje zwarte peper
Bereiding
-
Frittata:
-
Schil de aardappels en snijd in blokjes.
-
Meng in een bakje de eieren met de roomkaas, peterselie en een snufje zout en peper.
-
Snipper de ui en snijd de ham in stukjes.
-
Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten totdat ze bijna gaar zijn.
-
Voeg dan de ui toe en bak nog even mee.
-
Daarna schep je de ham door de aardappeltjes.
-
Giet het ei-mengsel over de aardappeltjes.
-
Je kunt ervoor kiezen om de deksel op de pan te zetten en de frittata ongeveer 8-10 minuten te bakken en vervolgens om te draaien en dan nog een paar minuten te bakken.
-
Strooi als laatste nog wat geraspte kaas er overheen.
-
Of als je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je de pan in de oven zetten voor ongeveer 20 minuten (200 graden). Strooi wat geraspte kaas over de frittata.
-
(Tip: je kunt de frittata gemakkelijk vegetarisch maken door de ham weg te laten en bijvoorbeeld te vervangen door courgette)
-
Salade:
-
Snijd de komkommer, cherrytomaatjes, avocado, feta en rode ui in stukjes.
-
Meng de groenten en feta in een grote kom met olijfolie, scheutje citroensap, bieslook, basilicum en een snufje zwarte peper.
-
Eet smakelijk!