Pasta met spinazie, kip en avocado
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 200 gr pasta √
- 1 avocado √
- 2 takjes verse basilicum √
- 100 gr cherry/snacktomaatjes √
- 150 gr spinazie √
- 2 teentjes knoflook √
- 1 gerookte kipfilet
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
- zwarte peper
- olijfolie
- 2 el pijnboompitten
Bereiding
-
Kook de pasta in 8 a 9 minuten gaar.
-
Rooster de pijnboompitjes in een pan, zonder olie, totdat ze lichtbruin zijn.
-
Snijd de gerookte kip in stukjes.
-
Was en snijd de tomaatjes in vieren.
-
Doe de spinazie in een hakmolen of in beker met staafmixer en hak fijn.
-
Voeg daarna de basilicum, pijnboompitjes, olijfolie, avocado, knoflook, snufje peper en de geraspte Parmezaanse kaas toe en weer even fijn malen totdat je de saus goed vind.
-
Als het een beetje droog is, kun je wat extra olijfolie toevoegen.
-
Als alles fijngemalen is, meng je de saus door de pasta en meng je de stukjes gerookte kip en de tomaatjes erdoor.
-
Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de pasta en klaar!
-
Eet smakelijk!