Rijst met tonijn, sperziebonen en feta
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 150 gr rijst √
- 1 ui √
- 1 teen knoflook √
- 1 rode peper √
- 200 gr sperziebonen √
- 1 rode paprika √
- 1 blikje tonijn op olie (160 gr)
- 50 gr feta
- 3 tl pesto
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el basilicum
- snufje zwarte peper
Bereiding
-
Zet een pan water op en kook de rijst in 9 minuten gaar, giet het water af, roer er doorheen en laat de rijst in de pan met de deksel erop staan.
-
Was en kook de sperziebonen gaar in ongeveer 10-12 minuten. (even met de vork in prikken om te kijken of ze gaar zijn)
-
Snijd ondertussen de ui, knoflook, rode peper, feta en paprika in stukjes.
-
Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje, met de knoflook en rode peper aan.
-
Voeg na circa 3-4 minuten de stukjes paprika toe en bak dit 3-4 mee.
-
Voeg de kruiden, de pesto en tonijn toe en meng alles door elkaar.
-
Voeg daarna ook de gekookte sperziebonen en de rijst toe.
-
Mengen en serveren met de blokjes feta.
-
Eet smakelijk!