Rijst met tonijn, sperziebonen en feta

Rijst met tonijn, sperziebonen en feta

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 150 gr rijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tonijn op olie (160 gr)
  • 50 gr feta
  • 3 tl pesto
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el basilicum
  • snufje zwarte peper

Bereiding

  1. Zet een pan water op en kook de rijst in 9 minuten gaar, giet het water af, roer er doorheen en laat de rijst in de pan met de deksel erop staan.
  2. Was en kook de sperziebonen gaar in ongeveer 10-12 minuten. (even met de vork in prikken om te kijken of ze gaar zijn)

  3. Snijd ondertussen de ui, knoflook, rode peper, feta en paprika in stukjes.

  4. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje, met de knoflook en rode peper aan.
  5. Voeg na circa 3-4 minuten de stukjes paprika toe en bak dit 3-4 mee.

  6. Voeg de kruiden, de pesto en tonijn toe en meng alles door elkaar.

  7. Voeg daarna ook de gekookte sperziebonen en de rijst toe.
  8. Mengen en serveren met de blokjes feta.
  9. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling