Rijst met kipcurry
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 300 gr kipfilet
- 200 gr rijst √
- 1 ui √
- 200 gr prei √
- 1 teen knoflook √
- 1 rode of gele paprika √
- 200 ml kokosmelk
- 0,5 bouillonblokje (kip)
- 100 ml water
- 1 el gembersiroop
- zout en peper
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
Bereiding
-
Kook de rijst in 9 minuten gaar, giet de rijst af en roer er doorheen en laat met deksel op de pan staan.
-
Kook het water voor de bouillon en los in 100 ml water het halve bouillonblokje op.
-
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
-
Maak de prei en paprika schoon en snijd de prei en paprika in stukjes.
-
Snijd ook de kipfilet in stukjes en bestrooi met zout en peper.
-
Giet een scheutje olie in een hapjespan of wok pan en bak de kipfilet rondom aan.
-
Voeg de ui, knoflook de kerriepoeder en paprikapoeder toe.
-
Bak dit geheel 2-3 minuten.
-
Voeg daarna de prei en paprika toe.
-
Bak dit een paar minuten mee en voeg dan bouillon, gembersiroop en kokosmelk toe.
-
Breng dit aan de kook en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen totdat het een beetje ingekookt is en de saus wat dikker is.
-
Serveer nu de rijst met de kipcurry erover.
-
Ook lekker met wat uitgebakken uitjes erover en wat kroepoek erbij.
-
Eet smakelijk!