Rijst met kipcurry

Rijst met kipcurry

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 300 gr kipfilet
  • 200 gr rijst
  • 1 ui
  • 200 gr prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode of gele paprika
  • 200 ml kokosmelk
  • 0,5 bouillonblokje (kip)
  • 100 ml water
  • 1 el gembersiroop
  • zout en peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

  1. Kook de rijst in 9 minuten gaar, giet de rijst af en roer er doorheen en laat met deksel op de pan staan.
  2. Kook het water voor de bouillon en los in 100 ml water het halve bouillonblokje op.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  4. Maak de prei en paprika schoon en snijd de prei en paprika in stukjes.
  5. Snijd ook de kipfilet in stukjes en bestrooi met zout en peper.
  6. Giet een scheutje olie in een hapjespan of wok pan en bak de kipfilet rondom aan.
  7. Voeg de ui, knoflook de kerriepoeder en paprikapoeder toe.
  8. Bak dit geheel 2-3 minuten.
  9. Voeg daarna de prei en paprika toe.
  10. Bak dit een paar minuten mee en voeg dan bouillon, gembersiroop en kokosmelk toe.
  11. Breng dit aan de kook en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen totdat het een beetje ingekookt is en de saus wat dikker is.
  12. Serveer nu de rijst met de kipcurry erover.
  13. Ook lekker met wat uitgebakken uitjes erover en wat kroepoek erbij.
  14. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling