Ovenschotel met aardappel, broccoli en zalm
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Portie 4
Ingredienten
- 1 kg vastkokende aardappelen √
- 2 ui √
- 1 broccoli √
- 1 lente ui √
- 400 gr zalmfilet
- 200 ml kookroom
- 100 gr geraspte kaas
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de aardappelen en rasp deze grof.
-
Pel de uien en snipper ze fijn.
-
Snijd de zalm in reepjes.
-
Snijd de broccoli in kleine roosjes, was de roosjes en laat ze goed uitlekken.
-
Besprenkel de ovenschaal met (olijf)olie.
-
Leg de zalm, uien en broccoliroosjes in de schaal en overgiet met de kookroom.
-
bestrooi naar smaak met peper en zout.
-
Leg hierboven op de geraspte aardappelen en geraspte kaas.
-
Zet nu de ovenschotel in de oven voor 45 min.
-
Tot slot de lente ui in ringetjes snijden en over de ovenschotel strooien.
-
Eet smakelijk!