Rijst met Oosterse roerbak en Witte kool

Rijst met Oosterse roerbak en Witte kool

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 1 Rode ui
  • 2 knoflook teentjes
  • 2 cm Gember
  • 0,5 rode peper
  • 400 gr Witte kool
  • 3 tl kerriepoeder
  • 20 ml Sojasaus
  • 100 ml kokosmelk
  • 4 eieren
  • gezouten pinda’s
  • peper
  • zout
  • 2 el olie
  • 1 tl wittewijn azijn
  • 150 gr rijst

Bereiding

  1. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.
  2. Schil de gember en snijd deze fijn.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn.
  4. Snijd de witte kool fijn.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in 10 min gaar en laat de rijst met deksel op de pan rusten.
  6. Verhit een ½ deel van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur.
  7. Voeg de witte kool en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.
  8. Voeg de witte wijnazijn en sojasaus toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur.
  9. Voeg de kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6-8 minuten op middelmatig vuur.
  10. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Kluts de eieren in een kom en bak er een roerei van.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roer de rijst en witte kool door elkaar.

  13. Voeg het roerei toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
  14. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gezouten pinda’s.
  15. Serveer eventueel met wat kroepoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling