Sperziebonen, krieltjes en ei met romige pestosaus

Sperziebonen, krieltjes en ei met romige pestosaus

Bereidingstijd 5 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Portie 1

Ingredienten

  • 150 gr Sperziebonen
  • 200 gr Krieltjes
  • 1 ei
  • 50 gr Creme fraiche
  • 1 eetlepel Pesto
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • zout en peper optioneel

Bereiding

  1. Haal de puntjes van de boontjes en was ze even in water met een beetje zout.

  2. Laat ze heel of snijd ze in tweeën, en kook ze in 10 minuten beetgaar in een pan met ruim water.

  3. Kook ondertussen het ei in 7 minuten hard (of wat zelf je voorkeur is) en laat het ei schrikken in koud water en pel deze.

  4. Was de krieltjes en snijd deze met schil en al in vieren.

  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 15 minuten gaar.

  6. Verwarm nu de Crème fraiche in een pannetje op een lage stand en roer de pesto erdoor. De saus mag NIET koken !

  7. Serveer nu sperzieboontjes met de krieltjes, pestosaus en het ei.

  8. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe.

  9. Eet smakelijk !