Stamppot Boerenkool
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 600 gr Boerenkool √
- 1000 gr Kruimige aardappels (geschild) √
- 2 st Rookworsten
- 2 scheutje Warme melk
- 2 tl Mosterd
- Peper, Zout & Nootmuskaat (naar smaak)
Bereiding
-
Breng een pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de geschilde en in blokken gesneden aardappels aan toe.
-
Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven.
-
Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar. Giet af. Voeg de melk en boter toe en stamp daarna fijn.
-
Voeg de mosterd en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool.