Tagliatelle met champignons en witlof

Pasta met champignons en witlof

Bereidingstijd 5 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 300 gr Pasta
  • 250 gr magere spekreepjes
  • 2 teen knoflook
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 2 tak verse oregano
  • 4 stronken witlof
  • 200 gr crème fraîche
  • peper naar smaak

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Bak ondertussen de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. knapperig.
  3. Snijd ondertussen de knoflook en de oregano fijn en de champignons in partjes.
  4. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en de helft van de oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  5. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof af en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes.
  6. Voeg het witlof toe aan de champignons en bak deze nog 2 min. mee.
  7. Doe de spekreepjes en crème fraîche bij het champignon/witlofmengsel en verwarm nog 2 min. op een laag vuur.
  8. Breng het geheel op smaak met peper. Verdeel de pasta over 4 borden en schep het champignon/witlofmengsel erover.

  9. Bestrooi het met de rest van de oregano.

Recept notities

* Optioneel bij te bestellen
** Wordt niet door ons geleverd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling