Pasta met champignons en witlof
Bereidingstijd 5 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 300 gr Pasta √
- 250 gr magere spekreepjes
- 2 teen knoflook √
- 400 gr kastanjechampignons √
- 2 tak verse oregano √
- 4 stronken witlof √
- 200 gr crème fraîche
- peper naar smaak
Bereiding
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
-
Bak ondertussen de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. knapperig.
-
Snijd ondertussen de knoflook en de oregano fijn en de champignons in partjes.
-
Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en de helft van de oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
-
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof af en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes.
-
Voeg het witlof toe aan de champignons en bak deze nog 2 min. mee.
-
Doe de spekreepjes en crème fraîche bij het champignon/witlofmengsel en verwarm nog 2 min. op een laag vuur.
-
Breng het geheel op smaak met peper. Verdeel de pasta over 4 borden en schep het champignon/witlofmengsel erover.
-
Bestrooi het met de rest van de oregano.
Recept notities
* Optioneel bij te bestellen
** Wordt niet door ons geleverd