Stamppot Andijvie met Aziatische twist (vegetarisch)
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 1 kg kruimige aardappelen √
- 400 gr andijvie √
- 100 gr taugé √
- 15 gr verse koriander √
- 1 rode paprika √
- 1 tl (kokos)olie
- 150 ml kokosmelk
- 0,5 tl zwarte peper
- 50 gr cashewnoten (geroosterd en gezouten)
Bereiding
-
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
-
Doe de aardappels in een pan met ruim water en 1 theelepel zout en breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
-
Giet het kookvocht af.
-
Snijd ondertussen de andijvie grof en was dit in ruim water en laat uitlekken in vergiet.
-
Spoel de taugé af met koud water.
-
Spoel de koriander af en snijd deze fijn.
-
Snijd/hak ook de cashewnoten alvast in kleine stukjes.
-
Verhit nu de (kokos)olie in de koekenpan.
-
Bak hierin de paprika, ongeveer 3 minuten.
-
Verwarm de kokosmelk in een pannetje.
-
Giet dit bij de aardappels en stamp deze met de stamper fijn.
-
Voeg vervolgens de paprika, andijvie, taugé en zwarte peper toe.
-
Roer dit alles goed door.
-
Serveer met de koriander en cashewnoten.
-
Eet smakelijk!