Stamppot Andijvie met Aziatische twist (vegetarisch)

Stamppot Andijvie met Aziatische twist (vegetarisch)

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 gr andijvie
  • 100 gr taugé
  • 15 gr verse koriander
  • 1 rode paprika
  • 1 tl (kokos)olie
  • 150 ml kokosmelk
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 50 gr cashewnoten (geroosterd en gezouten)

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  2. Doe de aardappels in een pan met ruim water en 1 theelepel zout en breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
  3. Giet het kookvocht af.
  4. Snijd ondertussen de andijvie grof en was dit in ruim water en laat uitlekken in vergiet.
  5. Spoel de taugé af met koud water.
  6. Spoel de koriander af en snijd deze fijn.
  7. Snijd/hak ook de cashewnoten alvast in kleine stukjes.
  8. Verhit nu de (kokos)olie in de koekenpan.
  9. Bak hierin de paprika, ongeveer 3 minuten.
  10. Verwarm de kokosmelk in een pannetje.
  11. Giet dit bij de aardappels en stamp deze met de stamper fijn.
  12. Voeg vervolgens de paprika, andijvie, taugé en zwarte peper toe.
  13. Roer dit alles goed door.
  14. Serveer met de koriander en cashewnoten.
  15. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling