Recept 1

Aardappel Courgette Omelet (vegetarisch)

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 400 gr vastkokende aardappels
  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gr oude kaas (geraspt)

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de courgette in kleine blokjes.
  3. Schil de aardappels en snijd ook de aardappels in kleine blokjes.
  4. Giet een scheutje olie in een grote koekenpan (Let op de koekenpan moet straks ook in de oven).
  5. Bak de aardappel blokjes met de kruiden ongeveer 8 minuten.
  6. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak nog ca. 2 minuten
  7. Ondertussen meng je in een kom de eieren met een snufje zout en peper.
  8. Giet het ei-mengsel over de stukjes aardappel in de pan.
  9. Zet de deksel op de pan en laat dit 5-10 minuten zachtjes bakken totdat het ei zo goed als gaar is.
  10. Strooi wat geraspte kaas er overheen en zet de pan ca. 5 minuten onder de grill.

  11. Serveer de aardappel omelet.
Recept 2

Aardappel Courgette Omelet (vegetarisch)

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 400 gr vastkokende aardappels
  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gr oude kaas (geraspt)

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de courgette in kleine blokjes.
  3. Schil de aardappels en snijd ook de aardappels in kleine blokjes.
  4. Giet een scheutje olie in een grote koekenpan (Let op de koekenpan moet straks ook in de oven).
  5. Bak de aardappel blokjes met de kruiden ongeveer 8 minuten.
  6. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak nog ca. 2 minuten
  7. Ondertussen meng je in een kom de eieren met een snufje zout en peper.
  8. Giet het ei-mengsel over de stukjes aardappel in de pan.
  9. Zet de deksel op de pan en laat dit 5-10 minuten zachtjes bakken totdat het ei zo goed als gaar is.
  10. Strooi wat geraspte kaas er overheen en zet de pan ca. 5 minuten onder de grill.

  11. Serveer de aardappel omelet.
Recept 3

Koolrabi gesmoord

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Portie 4 personen

Ingredienten

  • 1 kilo koolrabi
  • zout
  • 3,5 el boter
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de koolrabi en snijd ze in repen.
  2. Zet de koolrabi op met een bodempje water, de helft van de boter en wat zout.
  3. In een gesloten pan smoort u deze groenten op een zacht vuurtje in 30 minuten gaar. Het water is dan vrijwel verdwenen.
  4. Voeg de rest van de boter toe en schud die door.
  5. Strooi er nootmuskaat over.

Proudly powered by WordPress