Zoete soja bloemkool met rijst

Zoete Soja Bloemkool met rijst

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 400 gr witte rijst
  • 3 el olie
  • 150 gr mager gerookte spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode uien
  • 600 gr bloemkool
  • 5 el woksaus (zoete soja)
  • 1 bosui

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes, was de bloemkoolroosjes en laat ze goed uitlekken.

  3. Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig.
  4. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 1 min. mee, tot de ui glazig is.

  5. Voeg de bloemkool toe en roerbak ca. 5 min. tot de bloemkool beetgaar is en voeg de woksaus (zoete soja)toe, laat dit nog 3 minuten meekoken met deksel op de pan zodat de saus niet te veel indikt, doe er anders nog een scheutje water bij.

  6. Serveer nu de rijst met de bloemkool en de in ringen gesneden bosui erover heen.