Zoete Soja Bloemkool met rijst
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 400 gr witte rijst √
- 3 el olie
- 150 gr mager gerookte spekreepjes
- 1 teen knoflook √
- 2 rode uien √
- 600 gr bloemkool √
- 5 el woksaus (zoete soja)
- 1 bosui √
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes, was de bloemkoolroosjes en laat ze goed uitlekken.
-
Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig.
-
Voeg de knoflook en de ui toe en bak 1 min. mee, tot de ui glazig is.
-
Voeg de bloemkool toe en roerbak ca. 5 min. tot de bloemkool beetgaar is en voeg de woksaus (zoete soja)toe, laat dit nog 3 minuten meekoken met deksel op de pan zodat de saus niet te veel indikt, doe er anders nog een scheutje water bij.
-
Serveer nu de rijst met de bloemkool en de in ringen gesneden bosui erover heen.