Recepten voor week 48
Dit zijn de drie recepten die bij de maaltijdtas van volgende week horen.
Deze samenstelling is onder voorbehoud.
Recept 1
Zuurkool ovenschotel met banaan
Bereidingstijd 30 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 500 gr rundergehakt
- 1,5 kg aardappels √
- klontje boter
- scheutje melk
- 500 gr zuurkool √
- 3 el kerriepoeder
- 6 bananen (rijp) √
- Roomboter
- Paneermeel
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Bak het gehakt rul in wat boter en kruid met kerriepoeder.
-
Kook de aardappels en de zuurkool in twee verschillende pannen gaar in ca. 20 minuten.
-
Giet de zuurkool af en zet even opzij.
-
Giet de aardappels af en maak van de aardappels puree door deze te stampen en een klontje boter en scheutje melk toe te voegen.
-
Pel de bananen en snijd in plakjes.
-
Vet een grote ovenschaal in.
-
Maak laagjes, eerst een laagje gehakt, dan een laagje zuurkool, schijfjes banaan en afdekken met puree.
-
Herhaal nog een keer en eindig met de puree.
-
Bestrooi de puree met wat paneermeel en klontjes boter en zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.
Recept 2
Italiaanse rijstschotel met gehaktballetjes
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 300 gr rijst √
- 1 ui √
- 1 rode paprika √
- 1 smalle prei √
- 1 kleine winterwortel √
- 1 courgette √
- 400 gr tomaten √
- 300 gr rundergehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 1 tl gehaktkruiden
- 1 pakje tomaten frito (330 ml)
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- olie (om in te bakken)
Bereiding
-
Was en snijd de tomaten, paprika en courgette in blokjes.
-
Schil en wortel en snijd in blokjes.
-
Was en snijd de prei in halve ringen.
-
Snipper de ui.
-
Kook de rijst in 8 a 9 minuten gaar, afgieten, even door de rijst roeren en met deksel op de pan laten staan.
-
Meng nu in een kom het gehakt met de gehaktkruiden en het ei.
-
Voeg daarna beetje voor beetje de paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt,
-
Maak nu kleine balletjes van het gehakt, ongeveer soep bal formaat.
-
Giet een scheutje olie in een grote pan met deksel en bak de balletjes rondom bruin.
-
Voeg dan de ui, prei, paprika, courgette en wortel toe.
-
Bak dit 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes, tomaten frito en de kruiden oregano en basilicum toe.
-
Laat dit nog 5 minuten pruttelen met deksel op de pan, voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe
-
Voeg dan de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar.
-
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
-
Eet smakelijk!
Recept 3
Goulashsoep met gehakt
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 2 uien √
- 400 gr tomaten (mag gepeld) √
- 2 tenen knoflook √
- 3 paprika's (het liefste een mix van kleuren) √
- 20 gr peterselie √
- 300 gr rundergehakt
- 25 gr roomboter
- 70 gr tomatenpuree
- 1 el gerookt paprikapoeder (pikant)
- 3 el bloem
- 2 runderbouillonblokjes
- 125 ml zure room
Bereiding
-
Was en snijd de tomaten in stukjes, wel het harde stukje bovenin eruit halen.
-
Snipper de uien.
-
Hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes.
-
Smelt in een hoge (soep)pan de boter.
-
Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
-
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten rul.
-
Bak nu de paprika 2 minuten mee.
-
Schep er de tomatenpuree door.
-
Bestrooi het met de paprikapoeder en de bloem en bak nog 1 minuut mee.
-
Voeg de tomaten, 1,5 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
-
Kook de soep 10 minuten zachtjes.
-
Hak de peterselie fijn, en breng de soep op smaak met peper.
-
Schep de soep in 4 kommen, schep in elke kom 1 el zure room en bestrooi met de peterselie.
-
Lekker met een stuk stokbrood erbij.
-
Eet smakelijk!
– Copyright 2020 Appeltje v.o.f. –