Mini Watermeloen [ca. 2 kg]

€ 3,49
Inclusief belasting
Aantal

Een overheerlijke pitloze Watermeloen. Groots in dorstlessen maar ook heerlijk zoet van smaak.

De donkergroene watermeloen doet zijn naam eer aan: hij bestaat maar liefst voor 95% uit water! Toch zit er in het roze tot dieprode vruchtvlees ook veel ijzer, vitamine C en lycopeen. Anders dan bij andere meloenen bevinden de pitten zich niet bij elkaar in de holte in het midden, maar verspreid ingebed in het vruchtvlees. Dat maakt het eten wat lastig. Echter gekoeld is deze meloen een heerlijke dorstlesser die je puur eet. Een watermeloen kan wel 20 kg wegen! De meloen is familie van komkommer en pompoen en plantkundig dus eigenlijk een groenten. De meeste meloenen die we in Nederland eten, komen uit tropische en subtropische landen. Echter ook in Nederlandse kassen groeien ze onder gecontroleerde omstandigheden.

Met een schijf watermeloen zit je snel aan je dagelijkse portie fruit van 200 gram. Een flinke schijf weegt namelijk al snel 300 gram.

Een watermeloen kan op een koele plaats ruim een week bewaard worden. Maar zorg dat hij voor consumtie lekker koel is, een paar uur in de koelkast. Ze zijn gekoeld namelijk het lekkerst.

Wat kan ik met watermeloen?

  • In een fruitsalade of bowl.
  • Als snack met wat blaasjes munt.
  • Als bijgerecht met geitenkaas en munt.
  • In een shake.
  • In granita of zelfgemaakt sorbetijs.

Snijd schijven uit de hele meloen en snijd het vruchtvlees eventueel los van de dikke schil.

fr-mwmelo-10/20-001

Datasheet

herkomst
Spanje
Klasse
1
formaat
ca. 2 kilo
bewaar advies
koel