het begin van het verhaal van Appeltje met zijn paard en wagen

Maarten Huisman

De grondlegger.

Zo’n 100 jaar geleden is het verhaal van ons Twentse familiebedrijf begonnen door Maarten Huisman. Met zijn paard en wagen verkocht hij verschillende soorten groenten, fruit en aardappelen.

De zoons.

Zoons van Maarten, Geert Huisman en zijn broer Jan hebben het bedrijf rond 1935 van hun vader overgenomen. Door al jarenlang met hun vader te hebben meegewerkt werd waardevolle kennis doorgegeven waardoor de broers snel in staat waren een goede naam op te bouwen in de AGF branche. Waarbij de naam Geert Huisman AGF bekend kwam te staan om de topkwaliteit van hun producten.
Later is Geert voor zichzelf begonnen met o.a. een eigen groentewinkel wat later ook een markthal is geworden. In 1957 werd de markthal verkocht en werd er met de Opel Blitz en de Volkswagen pick-up gevent, via de groentewinkel verkocht en daarnaast begonnen er meerdere markten te ontstaan.

Rudy Huisman Fruit.

Op het hoogte punt stond Huisman en Zonen AGF op 12 markten en werd er nog steeds via de befaamde groentewinkel verkocht. Huisman en Zonen bestond toen uit: Vader Geert en Zonen; Rudy, Geert en Gerard. Van de broers draaide Rudy zijn leven lang al met vader mee. Uiteindelijk is Rudy rond 1965 voor zichzelf begonnen onder de naam Rudy Huisman Fruit.
Rudy die al zijn leven lang in de AGF-branche werkzaam was en daarnaast veel kennis, kunde en een netwerk van zijn vader had meegekregen kwam, net als zijn vader, snel bekend te staan om de topkwaliteit van zijn producten en service. Maar natuurlijk was het familiebedrijf niet compleet zonder zijn eigen zoons Ronald en Marcel. Samen runden zij in die periode meerdere markten in Twente en de Achterhoek.
In tegenstelling tot Ronald is Marcel altijd in de AGF handel en tevens bij het familiebedrijf werkzaam geweest. Uiteindelijk is door het innovatieve denken van Marcel de webshop en de website ontstaan. Daarnaast heeft Marcel er destijds al voor gezorgd dat er een breed assortiment aan exotisch fruit beschikbaar was, wat vandaag de dag zelfs een van onze onderscheidende punten is.

Het ontstaan van Appeltje.

Na een aantal decennia besloot Ronald om ook voor zichzelf te beginnen. Samen met Marcel nam hij in 2018 de onderneming van zijn vader over en was Appeltje officieel de nieuwe naam van de onderneming. Vanaf dat moment is er besloten dat het lekkerste fruit van Nederland niet alleen voor de consument maar ook voor bedrijven beschikbaar moet zijn!
In 2022 is de zoon van Ronald, Rick, ook toegetreden tot het familiebedrijf. En in de tussentijd is Appeltje verder ontwikkeld en zijn er veel sponsorschappen van gezonde initiatieven ontstaan en zijn er veel gezonde partnerschappen aangegaan. Ook is het assortiment verbreed met; vruchtensap, soep, boerenzuivel, lokale imkerhoning, noten, muesli en granola, theeboxen en zelfs supplementen zoals Chlorella en Propolis.
Maar in feite doen we nog steeds hetzelfde als Maarten 100 jaar geleden deed, namelijk; het leveren van topkwaliteit en topservice met een glimlach!