Perzik [per stuk]

€ 0,79
Inclusief belasting
rijpheid
Aantal

Een heerlijke zoete en sappige perzik.

De perzik is, net als de pruim en kers, een steenvrucht. Het zoete, zachte vruchtvlees bevat een harde pit. Het zachte, aaibare schilletje is eetbaar, maar niet iedereen vindt dat even lekker. De perzik en nectarine zijn nauw verwant aan elkaar. Omdat een nectarine geen pluizige schil heeft, krijgt deze steeds vaker de voorkeur van de Nederlandse consument. De verschillende rassen van perziken hebben verschillende kleuren vruchtvlees: zo is er wit, geel en rood.

Een perzik weegt al snel 100 gram en telt dus mee als één portie fruit.

Bewaar de vruchten op een koele plaats (12-15ºC). Ze blijven dan tot 3 dagen goed. In de koelkast kun je ze ongeveer 1 week bewaren, maar dat gaat wel ten koste van de smaak en aroma.

Wat kan ik met perzik?

  • Zo uit de hand.
  • Als vulling van flensjes.
  • In rijstgerechten met kerrie.
  • In kwark of yoghurt.
  • Gepureerd tot saus.
  • In compote of mousse.
  • In milkshakes.
  • In een stoofschotel met kip.
  • In zomerse salades met b.v. pasta of zomerfruit.
  • In taart of gebak.

Perziken kun je met schil en al opeten, net als een appel. Sommige mensen willen liever eerst de schil verwijderen. De schil is er met een mesje af te trekken. Je kunt de vrucht halveren door ze rondom in te snijden en de helften van de pit met de volle hand eraf te draaien.

fr-prz-SP-24/4-001

Datasheet

herkomst
Marokko
Klasse
1
formaat
groot
bewaar advies
koel