

Een Pluot is een kruising tussen een Japanse pruim en een abrikoos. Qua uiterlijk lijkt deze vrucht het meest op de pruim. Een Pluot heeft een donkerrode, gladde schil en een kleine pit. Het vruchtvlees is oranjeachtig tot rood.
Pluot's hebben een zoete smaak en zijn erg aromatisch.
Een aparte, maar een lekkere bijdrage om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram te komen. Reken 3-4 van deze vruchten voor 1 portie fruit.
Op een koele plek (12-15°C) kun je pruimen tot 5 dagen goed houden.
Bewaar niet rijpe pruimen niet in de koelkast, dit beïnvloed narijpen. Rijpe pruimen kun je wel in de koelkast bewaren, hier kunnen ze nog een aantal dagen goed blijven.
In de diepvries zijn de pruimen in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar bij minimaal -18ºC.
Wat kan ik met pruimen?
Wassen en steeltje verwijderen en eventueel de pit al verwijderen als je de pruim verder gaat verwerken.