Paraguayo (Wilde Perzik) [500 gram]

€ 1,49
Inclusief belasting
Aantal

Deze platte wit vlezige perzik is sappig, zoet en vol van smaak.
500 gram zijn ca. 5 stuks.

De wilde perzik, ook wel Paraguayos, platte perzik of wilde bosperzik genoemd, is net als de pruim en kers een steenvrucht. De vrucht bevat dus een harde, steenachtige pit. Het sappige, stevige vruchtvlees is wit van kleur en heeft een delicaat zoete smaak die sterker is dan die van de gewone perzik.

De wilde perzik wordt, in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, nu vooral gekweekt in landen zoals Spanje, Italië, Portugal en Nieuw Zeeland. Ze zijn van mei/juni tot en met september verkrijgbaar.

Een (wilde) perzik weegt al snel 100 gram en telt dus mee als één portie fruit.

Bewaar de vruchten op een koele plaats (12-15ºC). Ze blijven dan tot 3 dagen goed. In de koelkast kun je ze ongeveer 1 week bewaren.

Wat kan ik met wilde perzik?

  • Zo uit de hand.
  • Als vulling van flensjes.
  • Gegrild op de BBQ.
  • Als dessert, gepocheerd met dessertwijn en steranijs.
  • In milkshakes.
  • In een stoofschotel met kip.
  • In zomerse salades met b.v. pasta of zomerfruit.
  • In taart of gebak.

Wilde perziken kun je met schil en al opeten, net als een appel. Sommige mensen willen liever eerst de schil verwijderen. De schil is er met een mesje af te trekken. Je kunt de vrucht halveren door deze rondom in te snijden en de helften van de pit met de volle hand eraf te draaien.

fr-parag-rsa-aa-001

Datasheet

herkomst
Zuid-Afrika
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koelkast