Witte Kool

€ 1,49
Inclusief belasting
Aantal

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool wordt gebruikt om zuurkool van te maken, maar is zelf ook heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Bovendien kun je er, vanwege de neutrale smaak, eindeloos mee variëren. Wat ook interessant is: het is nooit duur. Veel witte kool komt in topkwaliteit uit Noord-Holland.

Witte kool slinkt niet zo veel. Voor je dagelijkse portie van 250 gram groenten heb je 250-300 gram verse kool nodig. Neem van spitskool nog iets meer: 300 - 350 gram.

Witte kool hoeft niet in de koelkast. Een koele en droge, liefst donkere plaats is prima. Daar blijft witte kool enkele weken goed.

Wat kan ik met witte kool?

  • In een roerbakschotel met pindasaus.
  • In een roerbakschotel met een scheutje zoete ketjap en een wat fijngesneden rode peper.
  • In een roerbakschotel met paprika, tomaat, wat fijngesneden rode peper en ketjap.
  • Gestoofd met pompoen.
  • In nasi of bami goreng.
  • Rauw in een salade met wortel, een yoghurtmayonaise dressing.

Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool in vieren en haal de stronk eruit. Spoel de parten onder de kraan en snijd die in repen. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten.

Bereidingstijden van witte kool:

  • Koken: 10 -15 minuten
  • Roerbakken: 6 - 8 minuten
  • Magnetron: 7 - 12 minuten
  • Smoren: 15 - 20 minuten
  • Stomen: 15 - 20 minuten
gr-wkoo-nl-1k-001

Datasheet

herkomst
Nederland
Klasse
1
formaat
ca. 1 kilo
bewaar advies
koel