Gember [100 gram]

€ 0,65
Inclusief belasting
Aantal

Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd de knol gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Vlees wordt malser door gember, omdat verse gember een eiwitsplitsend enzym bevat.

Van gember eet je geen grote hoeveelheden, maar je maakt er wel andere groenten- of fruitgerechten lekkerder mee. Zo wordt het een stuk makkelijker om je dagelijkse portie groenten en/of fruit te halen.

Stukken verse gember kun je 2-3 weken in een open plastic zakje in de groentelade van de koelkast bewaren.

Wat kan ik met gember?

Geraspte verse gember is, samen met rode peper en knoflook, de basissmaakmaker voor veel Oosterse gerechten. De specerijen wokken in hete olie alvorens er andere ingrediënten aan toe te voegen.

  • Van verse gember kun je thee trekken.
  • Plakjes gember toevoegen aan soepen, stoofschotels en curry’s.
  • Gekonfijte gember in stukjes bij sorbetijs.
  • Gekonfijte gember mengen met vers fruit.
  • Gembersiroop door shakes.
  • In pompoen- of thaise kippensoep.
  • Toegevoegd aan een (alcoholvrije) cocktail.

Gemberwortel dun schillen (met de achterkant van een lepeltje) en in plakjes snijden of raspen op een scherpe rasp.

gr-gemb-ch-001

Datasheet

herkomst
China
Klasse
1
bewaar advies
koel