Roodlof [300 gram]

€ 1,99
Inclusief belasting
Aantal

Roodlof is een veelzijdige groente, een kruising van witlof en radicchio met een zachte zoete smaak.


Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio.Het heeft een zachte, zoete smaak, is makkelijk te bereiden en zowel in salades als in wok- en ovengerechten te gebruiken. Roodlof is als snack, tijdens de lunch, het diner, de borrel en in de salade te gebruiken.

Roodlof wordt voornamelijk rauw gegeten als salade. De witlofsoort heeft een zoete smaak. Beleg je volkorenboterham eerst met roodlof of maak een frisse salade. Zo krijg je makkelijk 250 gram groenten binnen.

Roodlof kun je het beste in de groentela van de koelkast bewaren. Het liefst in een open plastic zak, dan blijft de roodlof enkele dagen tot een week goed.

Wat kan ik met roodlof?

  • In een salade.
  • In een roerbakgerecht met nootjes en verse geitenkaas.
  • In een stoom- of ovengerecht.

Verwijder de lelijke buitenbladeren, was de stronkjes en sla ze droog.

Reepjes maken:
Begin bij het bovenste puntje en snijd de stronkjes overdwars in reepjes (voor salade circa 1/2 centimeter breed en om te koken circa 2 centimeter breed). Gooi het laatste stukje stronk weg en verwijder de bittere plakjes van de harde kern.

Hele stronkjes:
Snijd aan de onderkant van de stronkjes een plakje af. Peuter met een scherp mesje de harde kern er van onderen af zo ver mogelijk uit (haal er niet te veel uit, dan vallen de stronkjes tijdens het koken uit elkaar). Erg grote stronkjes kunnen beter eerst in de lengte gehalveerd worden (ze worden dan sneller gaar en de vaak grote harde kern kan er makkelijker uit gesneden worden). Bij het koken (evenals bij het invriezen) verliest roodlof de rode kleur.

gr-rlof-001