Romanasla [per krop]

€ 1,99
Inclusief belasting
Aantal

Mooie lange volle kroppen.

Een lange krop sla. Zo kan je een romanasla, RomaanseRomeinse sla of romaine ook wel noemen. Deze sla hoort tot het type bindsla en wordt veel in Zuid-Europese landen gegeten. De sla groeit recht omhoog en omdat men de bladeren dichtbindt aan de top bleekt het hart en blijft dit zacht. Rauw smaakt deze sla een tikje wranger dan kropsla en ook zijn de bladeren wat steviger. De sla kan heel goed gestoofd worden. Romanasla is dé sla in het authentieke recept van caesar salade.

Heerlijk knapperige romanasla maakt van elke lunch een feestje als je hiermee je volkorenbrood belegd. Het telt meteen mee voor je dagelijkse portie groenten van 250 gram!

In de koelkast is romanasla tot ruim een week goed te houden in een open plastic zak.

Wat kan ik met romanasla?

  • In repen als salade.
  • In Ceasar salade.
  • Kleine kroppen in hun geheel gestoofd of gebakken.
  • Geblancheerd en gevuld met verse geiten- of 30+ kaas of mager rundergehakt.
  • Als bijgerecht gestoofd met knoflook en ui.

Verwijder de stugge buitenste bladeren, maak de andere bladeren los, was ze en dep ze droog. Snijd de bladeren in repen.

Bereidingstijden van romanasla:

  • Koken: 3 - 5 minuten
  • Smoren: 3 - 5 minuten
  • Stoven: 3 - 5 minuten
gr-romsl-es-8-001

Datasheet

herkomst
Spanje
Klasse
1
formaat
groot
bewaar advies
koelkast