Radicchio

€ 1,99
Inclusief belasting
Aantal

Radicchio behoort tot de witloffamilie. Dit ronde kleine kropje met paarsrode bladeren en witte nerven wordt echter meestal rauw gegeten. De knapperige, stevige bladeren zitten strak op elkaar in de krop. De smaak is net als bij witlof wat bitter. Radicchio zit vaak in kant-en-klaar verpakte gemende salades.

Reken voor gegrilde radicchio 1 klein kropje per persoon. Een bijzondere bijdrage aan je dagelijkse portie groenten van 250 gram!

Wat kan ik met Radicchio?

  • In een salade met andere slasoorten zoals lollo biondo en eikenbladsla.
  • In flinterdunne reepjes als bedje voor vis/kip/garnalen.
  • In kwarten gesneden, gegrild en besprenkeld met knoflookolie.
  • In reepjes door een Italiaanse maaltijdsoep met grote witte bonen.
  • Gestoofd in reepjes door de (volkoren)pasta met verse geitenkaas en hamblokjes.
  • Gestoomd

Verwijder de stugge buitenste bladeren. Gebruik de bladeren of snijd de krop in reepjes.

Bereidingstijden van radicchio:

  • Koken: ca. 10 minuten
  • Smoren: ca. 10 minuten
  • Grillen: 15 minuten
gr-radro-it-x9-001