Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Aardappel broccolipuree met zalm
Bereidingstijd
10
minuten
Kook tijd
15
minuten
Totale tijd
25
minuten
Portie
2
Ingredienten
350-400
gr
zalm
400
gr
broccoli
3
aardappels
zout/peper
2-3
tl
pesto
1
bosui
1
el
pijnboompitten
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Snij de broccoli in kleine roosjes en was de roosjes broccoli
Kook de aardappels met de broccoliroosjes in ongeveer 10-15 minuten gaar.
Breng de zalm op smaak met zout en peper.
Smeer de zalm daarna in met een beetje olie aan beide kanten.
Grill of bak de zalm in ongeveer 3 minuten per kant.
De zalm mag van binnen nog een beetje roze zijn .
Stamp nu de aardappels met de broccoli fijn met een beetje kookvocht.
Voeg de pesto en wat zout en peper, naar smaak, toe en meng alles door elkaar.
Snijd een bosui of lente-ui heel fijn en voeg deze ook toe aan de puree.
Serveer de aardappel-broccolipuree met de zalm.
Met wat pijnboompitten garneer je het gerecht.