Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Zoete aardappel stamppot met geroosterde spruitjes
Totale tijd
30
minuten
Ingredienten
500
gr
spruitjes
√
3
middelgrote zoete aardappelen (ca. 500 gram, in blokjes gesneden)
√
scheutje melk of room
1
el
honing
2
el
olijfolie
zachte geitenkaas
walnoten
peper en zout
paprikapoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de spruitjes schoon door de harde onderkant eraf te snijden. Snijd grote spruitjes daarna doormidden.
Bak de spruitjes 5 minuten met de gesneden kant naar beneden samen met een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Doe de gebakken spruitjes vervolgens in een ovenschaal en bak ze in een half uurtje bruin en zacht. Hussel de spruitjes halverwege even goed om.
Stoom de blokjes zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.
Stamp de zoete aardappel samen met een snuf peper en zout, een scheutje melk of room en wat paprikapoeder tot een romige zoete aardappel puree.
Haal de spruitjes uit de oven en giet er een eetlepel honing over. Hussel nog even goed door elkaar.
Doe driekwart van de spruitjes door de zoete aardappel puree. Houd de rest van de geroosterde spruitjes apart voor de garnering.
Verdeel de zoete aardappel stamppot over de borden en garneer met de spruitjes, wat walnoten en zachte geitenkaas.