Vul uw pan met water, zorg dat de punten van de asperge stengels boven het water uitsteken. Doe een snufje zout in het water en klein beetje boter. Voordat u kunt aanvangen met het koken van asperges dient u te wachten tot het water goed kookt, op dat moment mogen de asperges pas in de (asperge) pan, hierdoor gaat het water weer van de kook. Als het water opnieuw kookt draai dan het vuur lager, maar houd het aan de kook. Het koken van de asperges begint eigenlijk nu pas.
Bij het koken van asperges adviseren wij een kooktijd van ca. 12 minuten, bij het koken van asperges is de hoeveelheid en de dikte van de stengels bepalend. Hou bij het koken van asperges een minuut of 10-12 aan, bij dikkere stengels of grotere hoeveelheden 15 tot 20 minuten. Ga ook op uw gevoel af bij het koken van asperges, dit is een stap waarbij wij u niet gemakkelijk kunnen helpen. Bij een hoeveelheid, ca. 800 - 1200 gram asperges is een kooktijd van 8-10 minuten goed, Ik neem dan de pan van het vuur en laat hierna de pan nog een minuut of 10 staan, met de deksel er op om het vocht vast te houden. Hierdoor garen de asperges nog even lekker door en worden ze extra zacht, u kunt ook nog, net nadat de pan van het vuur is, er nog even een extra klontje boter er bij doen.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Halveer en was de krieltjes en kook deze 6 minuten. Giet af en laat ze even goed uitwasemen
Verhit een goede scheut olijfolie en de roomboter in een koekenpan. Pel en plet de tenen knoflook en laat deze 2 minuten bakken in de warme olijfolie en roomboter.
Voeg de krieltjes toe samen met de oregano en bak de krieltjes circa 15 tot 20 minuten. Breng op smaak met zeezout.
Kook ondertussen de eieren
Verwarm de hollandaise saus
Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden en leg de plakken ham en de verkruimelde eieren over de asperges en serveer de hollandaise saus erbij.
Eet smakelijk!