Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Stamppot Raapstelen
Totale tijd
40
minuten
Portie
4
personen
Ingredienten
1,5
kg
kruimige aardappelen
√
600
gr
raapstelen
√
2
dunne prei
√
2
rode paprika
√
20
gr
boter
1
el
cajunkruiden
150
ml
melk
zout
peper
200
gr
geraspte belegen kaas
Bereiding
Schil en was de aardappelen, snijd ze in 2 of 4 stukken van gelijke grootte en kook ze in circa 20 min. gaar in weinig water.
Was intussen de raapstelen, snijd de worteltjes eraf en snijd de groente in stukken van ca. 2 centimeter. Laat de raapstelen uitlekken.
Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
Maak de paprika`s schoon en snijd het vruchtvlees in stukken.
Smelt de boter en bak de preiringen en de paprikastukjes met de Cajunkruiden zachtjes circa 5 min.
Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp ze met een pureestamper fijn.
Roer het prei-paprikamensel, de raapstelen en de kaas erdoor en laat de stampot al roerende goed heet worden.
Breng op smaak met zout en peper.