Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Roergebakken spitskool met paprika en gehakt
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
15
minuten
Totale tijd
30
minuten
Portie
4
Ingredienten
300
gr
rundergehakt
1,1
kg
aardappels
√
1
spitskool
√
1
grote rode of groene paprika
√
1
ui
√
2
teen
knoflook
√
3
lente-uitjes
√
1
bouillontablet
peper
zout
0,5
el
kerriepoeder (of naar smaak)
scheutje maggi aroma
2
el
olijfolie
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze gaar in 15 minuten
Ondertussen snij je de Spitskool in smalle reepjes.
Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.
Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn.
Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken.
Spitskool en paprika toevoegen, al roerend even meebakken.
Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen.
Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 - 10 minuten tot spitskool beetgaar is.
Op smaak maken met wat peper en zout en eventueel wat maggi.
Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.