Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Rijst met boontjes en rode curry (vegetarisch)
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
15
minuten
Totale tijd
30
minuten
Portie
4
Ingredienten
300
gr
rijst
√
350
gr
kipfilet
400
gr
boontjes
√
200
gr
cherry/snoeptomaatjes
√
160
gr
champignons
√
400
ml
kokosmelk
4
el
(wok)olie
95
gr
kruidenpasta rode curry (bijvoorbeeld van conimex)
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de boontjes schoon, snij de puntjes aan beide kanten eraf en kook deze 4 a 5 min (ze moeten beetgaar zijn).
Was en snij de tomaatjes in tweeën en snij de kipfilet in blokjes.
Verhit de olie in de pan en bak de kipblokjes gaar, doe de champignons erbij en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de curry pasta toe en de kokosmelk breng het geheel al roerend aan de kook.
voeg nu de boonjes toe en laat deze een paar minuten mee koken in de saus.
Voeg als laatste de tomaatjes toe, vewarm deze nog even mee.
Serveer de rijst met kip en saus.
Tip: ook lekker met wat uitgebakken uitjes erover en wat kroepoekjes erbij!