Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pasta met spinazie, champignons en spekjes
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
10
minuten
Totale tijd
25
minuten
Portie
4
Ingredienten
400
gr
Pasta
√
400
gr
Spinazie
√
1
Ui
√
10
gr
Basilicum
√
250
gr
Kastanjechampignons
√
150
gr
Kruidenroomkaas
200
gr
Spekreepjes
1
el
Olijfolie
Zout
Peper
Bereiding
Spoel de spinazie in ruimwater en laat het goed uitlekken.
Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui 1 minuut aan.
Voeg de spekjes toe en bak deze 5 minuten mee.
Kook de pasta in 8 a 9 minuten gaar en giet af.
Hak ondertussen de spinazie grof en voeg de spinazie in delen toe aan de koekenpan met de ui en spekjes tot de spinazie helemaal geslonken is.
Voeg de champignons en kruidenroomkaas toe en warm dit nog 5 minuten door op laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, en spoel deze af.
Serveer de spinazie met de spekjes, kruidenkaas en pasta.
Garneer met een paar verse basilicumblaadjes.
Tip: Lekker met geraspte Grana Padano.