Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Kip parmigiana met aubergine
Bereidingstijd
20
minuten
Kook tijd
20
minuten
Totale tijd
40
minuten
Portie
2
Ingredienten
150
gr
Rijst
√
1
aubergine
√
400
gr
tomaten
√
1
ui
√
1
teen knoflook
√
2
kipfilets
1
bol mozzarella
2
tl
gedroogde basilicum
2
tl
Italiaanse kruiden
50
gr
geraspte Parmezaanse kaas
zout
peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kook de rijst in 8-9 minuten gaar, giet het vocht af, roer even goed door de rijst en laat de rijst staan met deksel op de pan.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Was en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met een snufje zout en peper.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de plakjes aubergine rondom bruin.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook.
Voeg na circa 2 minuten de tomatenblokjes, een snufje zout en peper en wat basilicum naar smaak toe.
Laat de saus circa 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de kipfilet op smaak met een snufje peper en wat Italiaanse kruiden.
Bak de kipfilets in een pan met een klontje boter totdat ze bijna gaar zijn, haal ze vervolgens uit de pan.
Verdeel de helft van de tomatensaus over een ovenschaal.
Leg de plakjes aubergine in de tomatensaus.
Vervolgens leg je de kipfilets op de aubergine en verdeel je de rest van de tomatensaus over de kip.
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel de plakjes mozzarella over de ovenschotel.
Als laatste strooi je wat geraspte Parmezaanse kaas over het geheel.
Zet de ovenschotel ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Serveer met de rijst.
Eet smakelijk!