Niet iedereen is gek op bloemkool, maar misschien op deze manier...
Je kan het combineren met vlees, aardappelen of een lekkere salade.
Stel do oven in op 200 graden
Kook de bloemkoolroosjes (ca. 5 minuten)
Bak de spek zonder olie lekker krokant
Snij de spek in stukjes
Smelt de boter in een pan, als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Bak de bloem ca. 1 minuut en voeg dan de melk beetje bij beetje toe (blijf goed roeren). Als alle melk is toegevoegd en het heeft een mooie dikte kun je de geraspte kaas er aan toevoegen (houd een beetje over, dat kan dan over de ovenschotel). Als de kaas gesmolten is, zet je het vuur uit en voeg je de stukjes spek toe.
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en giet de kaassaus er overheen. Strooi nog wat geraspte kaas over het geheel en zet circa 20 minuten in de oven. Zet de oven de laatste 5 minuten op grillstand om een mooi krokant laagje te creëren.