Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Pasta ovenschotel met courgette
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
15
minuten
Totale tijd
30
minuten
Portie
2
Ingredienten
225
gr
Pasta
√
2
tl
Tijm
2
tl
Oregano
2
tl
gedroogde Basiliucm
1
Ui
√
2
tenen Knoflook
√
200
gr
Cherrytomaatjes
√
1
Courgette
√
200
ml
Kookroom
100
gr
geraspte Kaas
50
gr
geraspte Kaas voor over de ovenschotel
Zout
Peper
125
gr
(Optioneel) spekreepjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op het pak.
(Optioneel: Bak de spekreepjes uit en hou ze even apart in een schaaltje)
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd ook de courgette en cherrytomaatjes in stukjes.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan.
Voeg na circa 3 minuten de courgette toe en bak een paar minuten mee.
Daarna kunnen de cherrytomaatjes, tijm, oregano, basilicum en een snufje zout en peper erbij.
Bak dit even kort aan.
(Voeg nu ook optioneel de spekreepjes toe)
Voeg de kookroom toe en warm dit op.
Doe dan een deel (100 gr) van de geraspte kaas erdoor, even goed roeren en dan kan het vuur uit.
Meng de gekookte pasta door de saus.
Schep alles in een grote ovenschaal en strooi nog het andere deel van de geraspte kaas er overheen.
Eventueel kun je nog wat extra gehalveerde cherrytomaatjes bovenop de ovenschotel doen.
Zet de ovenschaal circa 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk!