Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Stamppot rauwe andijvie
Bereidingstijd
20
minuten
Kook tijd
20
minuten
Totale tijd
40
minuten
Portie
4
Ingredienten
1,5
kg
aardappelen
√
3
dl
melk
15
gr
margarine
peper
zout
nootmuskaat
500
gr
andijvie
√
250
gr
ham/spekblokjes
Bereiding
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Snij de andijvie en was deze in ruim water
De andijvie laten uitlekken in een vergiet
Zet de aardappelen op met weinig water en zout en kook ze gaar in 20 min.
Bak de spekblokjes in tussentijd.
Giet het kookvocht van de aardappelen af.
Verwarm de melk.
Stamp de aardappelen met de warme melk, de margarine, zout, peper en nootmuskaat tot een puree.
Roer de andijvie door de puree en laat de stampot nog even goed warm worden.
Als laatste de kaas en spek erdoor mengen.