Snijd de witlof stronken doormidden en haal het harde stuk eruit, snijd de stronken in reepjes en spoel de witlof af en laat deze goed uitlekken.
snijd de ui in stukjes
Kook de pasta in 8 a 9 minuten beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie.
Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de ui en 1 teentje geperste/of heel fijn gesneden knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Schep nu de witlof door het spekmengsel en bak 5 minuten mee. Maal intussen in de keukenmachine of hakmolen de sneetjes brood (met korst) fijn.
Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg het broodkruim (paneermeel) met het laatste geperste/of heel fijn gesneden teentje knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak in 2-3 min. goudgeel en krokant.
Giet de pasta af en meng de pasta door de witlof met het spekmengsel
Bestrooi met het krokante de knoflookkruim.
Eet smakelijk!