Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Stamppot Andijvie met Aziatische twist (vegetarisch)
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
15
minuten
Portie
4
Ingredienten
1
kg
kruimige aardappelen
√
400
gr
andijvie
√
100
gr
taugé
√
15
gr
verse koriander
√
1
rode paprika
√
1
tl
(kokos)olie
150
ml
kokosmelk
0,5
tl
zwarte peper
50
gr
cashewnoten (geroosterd en gezouten)
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Doe de aardappels in een pan met ruim water en 1 theelepel zout en breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Giet het kookvocht af.
Snijd ondertussen de andijvie grof en was dit in ruim water en laat uitlekken in vergiet.
Spoel de taugé af met koud water.
Spoel de koriander af en snijd deze fijn.
Snijd/hak ook de cashewnoten alvast in kleine stukjes.
Verhit nu de (kokos)olie in de koekenpan.
Bak hierin de paprika, ongeveer 3 minuten.
Verwarm de kokosmelk in een pannetje.
Giet dit bij de aardappels en stamp deze met de stamper fijn.
Voeg vervolgens de paprika, andijvie, taugé en zwarte peper toe.
Roer dit alles goed door.
Serveer met de koriander en cashewnoten.
Eet smakelijk!