Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Goulashsoep met gehakt
Bereidingstijd
15
minuten
Kook tijd
15
minuten
Portie
4
Ingredienten
2
uien
√
400
gr
tomaten (mag gepeld)
√
2
tenen knoflook
√
3
paprika's (het liefste een mix van kleuren)
√
20
gr
peterselie
√
300
gr
rundergehakt
25
gr
roomboter
70
gr
tomatenpuree
1
el
gerookt paprikapoeder (pikant)
3
el
bloem
2
runderbouillonblokjes
125
ml
zure room
Bereiding
Was en snijd de tomaten in stukjes, wel het harde stukje bovenin eruit halen.
Snipper de uien.
Hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes.
Smelt in een hoge (soep)pan de boter.
Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten rul.
Bak nu de paprika 2 minuten mee.
Schep er de tomatenpuree door.
Bestrooi het met de paprikapoeder en de bloem en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de tomaten, 1,5 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Kook de soep 10 minuten zachtjes.
Hak de peterselie fijn, en breng de soep op smaak met peper.
Schep de soep in 4 kommen, schep in elke kom 1 el zure room en bestrooi met de peterselie.
Lekker met een stuk stokbrood erbij.
Eet smakelijk!