Honing Meloen

€ 1,99
Inclusief belasting
rijpheid
Aantal

Deze zeer sappige meloen heeft een zoet en verfijnd aroma.

Deze meloen is wel redelijk bekend, misschien wel om dat dit ras het gehele jaar voldoende verkrijgbaar is.

De meloen is familie van de komkommer en de pompoen en dus eigenlijk een (vrucht)groente. De meeste meloenen die we in Nederland eten, komen uit tropische en subtropische landen, zoals Israël. Het vruchtvlees is geel-wit tot soms iets oranje en smaakt vol-zoet.

Een schijf meloen weegt zo’n 120 gram. Met 2 schijven zit je dus zo aan je dagelijkse portie fruit van 200 gram!

Bewaar meloenen niet in de koelkast want de kou verstoort hun narijpingsproces. Bewaar stukken en partjes meloen wel in de koelkast, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Houd er rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten kunnen dit makkelijk opnemen. In de diepvries is meloen bij minimaal -18°C tot 12 maanden houdbaar.

Wat kan ik met galia meloen?

  • In parten snijden en ‘puur’ van genieten.
  • In een fruitsalade of bowl.
  • Overgoten met port als voorgerecht.
  • Als voorgerecht omwikkeld met plakjes (rauwe) ham.
  • In een salade met b.v. sla, druiven en gegrilde kip.
  • In smoothie of milkshake.
  • Met sinaasappelsap, blauwe druivensap en eventueel wat suiker gepureerd tot koude soep (dessert).
  • In yoghurt of kwark.
  • Als toetje met sorbetijs, of er zelf meloen ijs van maken.

Was de meloen, halveer hem en snijd er schijven van. Verwijder de pitten en de schil en snijd de schijven desgewenst in stukken. Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.

fr-honmel-br-7-001

Datasheet

herkomst
Brazilië
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koel